Lessen

Wanneer wordt er les gegeven?

Bekijk het lesrooster

Wat zijn de kosten?

Bekijk de lestarieven

Bij de Hofruiters leer je de basis van het ponyrijden op een leuke en verantwoorde manier onder begeleiding van gediplomeerde instructrices. De manege beschikt over een groot aantal betrouwbare pony’s en paarden voor alle niveaus. 

Manege de Fruithof is dagelijks geopend van 08.30 uur tot 23.30 uur – 7 dagen per week – , zodat er altijd wel een tijdstip is, dat jou past om te lessen. Er zijn zowel groepslessen, die worden georganiseerd door de rijvereniging de Hofruiters. waarin je in kleine groepjes wordt opgeleid, als privélessen. Lessen omvatten een volledig programma: van eerste kennismaking, informatie, omgang met paard / pony, op- en afzadelen en natuurlijk het berijden met de beginselen van de technieken die daarbij horen en lessen voor gevorderde en ervaren ruiters. Er zijn lessen waarbij gebruik gemaakt wordt van manegeponies of manegepaarden en lessen voor eigen paarden. Wedstrijdlessen zijn toegankelijk voor ruiters met een startkaart van de KNHS en die zich tot doel gesteld hebben om dressuur- of springwedstrijden te gaan rijden.oepen van 10 afhankelijk van het niveau en duren 50 minuten.

 Ruiters/amazones met ervaring kunnen na telefonisch overleg geplaatst worden in een groepsles die ongeveer aansluit met het opgegeven niveau. Wel vinden we het praktisch om dan eerst een privéles te nemen, in deze les zal de instructie bekijken welk niveau de ruiter werkelijk heeft.

Beginnende ruiters/amazones kunnen zich eerst aanmelden voor een proefles. Voor bepaalde niveaus en tijden is er vaak een wachtlijst. Wij houden in de gaten waar en wanneer er plaats is. Bij plaats nemen contact met je op.

Meer informatie klik op een van onderstaande onderwerpen: