Vrijwilligers pool

foto-nicoleEven voorstellen…..

Hallo Hofruiters, familie van Hofruiters en vrienden van Hofruiters. Mijn naam is Nicole van den Bos, 36 jaar en moeder van Tijmen en Maud. Wij rijden alle drie op manege De Fruithof en zodoende ben ik daar regelmatig aanwezig op lesdagen en tijdens evenementen. Tijmen is drie jaar geleden begonnen met paardrijden. Wij zagen paarden en pony’s alleen in de wei maar nooit dichterbij. Nu moesten we ze ineens poetsen en zadelen. Wat een uitdaging was dat soms want er staan wat exemplaren tussen zeg. Tijmen bleef enthousiast en werd lid. Een moeder van één van de meiden van de zaterdag stelde voor dat wij moeders ook eens ging rijden. HELLUP! Maar goed toch ook wel leuk en stiekem ging een meisjesdroom in vervulling. Nou daar ging ik dan op onze oude baas Gregor, maar eens een lesje proberen. En zo hobbelden wij door. Maud was bijna 6 en kon ook niet meer wachten. Nu dus zo’n drie jaar later kan ik niet meer tellen hoeveel hoeven ik heb gekrabd en hebben we onze draai in de stallen aardig gevonden.

Als we niet op de manege zijn dan gaan de kinderen natuurlijk naar school en werk ik als Project Manager bij Laundry Computer Technics in Tiel. Een bedrijf dat zich specialiseert in garderobe automatisering voor zorg en industrie. Wij wonen samen met Albert in Heteren, op De Haantjes, dat is bij de manege om de hoek, de paarden staan in de wei achter ons huis.

Alle lesdagen en evenementen worden geregeld door vereniging De Hofruiters. Een vaste club mensen doet dit al jaren met tomeloze energie en veel plezier. Zoals overal lukt dit niet zonder vrijwilligers. Mij is gevraagd om de vrijwilligers pool uit te breiden en te coördineren. Vandaar deze voorstelronde. Het hele jaar door zijn er veel KNHS, FNRS, en Hofruiters evenementen, denk aan alle proefdagen, de clubkampioenschappen en de ponykampen. Om dit allemaal mogelijk te blijven maken zijn er vrijwilligers nodig… Ringmeesters, voorlezers, hulp bij beginnerslessen, chauffeurs bij ponykampen, spelbegeleiding etc. Omdat ik veel van jullie al regelmatig spreek weet ik dat er echt leden en ouders van leden zijn die best eens willen helpen. Super leuk ook voor jezelf om op een andere manier betrokken te zijn bij de vereniging. Voor sommige misschien 1 x per jaar voor andere maandelijks maar samen zorgen dat het lukt en alle Hofruiters en bezoekende ruiters de mogelijkheid geven hun sport te kunnen blijven beoefenen op De Fruithof. Ik ga actief op zoek naar vrijwilligers door regelmatig een rondje te lopen en te vragen naar jullie mogelijkheden. Kom ik je niet tegen en wil je graag een keer helpen stuur dan gerust een mailtje naar vrijwilligehofruiter@gmail.com.

Ook de hulp van jongere ruiters vanaf 14 jaar kunnen wij goed gebruiken.

Ik heb er zin in, tot ziens!
Nicole