Bestuur

Het bestuur van de vereniging bestaat uit de volgende leden:

Ger Huijer Voorzitter
Barbara van Brakel Instructie coördinatie/Evenementen Commissie
Irma Fonteijn Wedstrijd coördinatie
Liza Hamstra Media/Websitebeheerder

Ger Huijer
Sinds april 2016 ben ik voorzitter van onze rijvereniging. Ik rij sinds een paar jaar bij manege De Fruithof nadat ik enkele jaren geen paard meer had gereden. Ik rij nu met Warlock een karaktervolle KWPN merrie. Ruim 20 jaar geleden heb ik leren paardrijden op een manage in Nootdorp en in Austerlitz (Utr). Vandaar ben ik op een manage in Den Hoorn (ZH) terecht gekomen en opeens had ik mijn eigen paard Carlos. Behalve “onder het zadel rijden” werd ik besmet met het aangespannen rijden. Ik had het geluk om bij een wereldkampioen te mogen lessen. Eerst met een enkelspan en later met een tweespan. Mijn enthousiasme daarvoor werd zo groot dat ik een paar jaar les heb gegeven voor het koetsiersbewijs. Als wedstrijdgroom ben ik half Europa doorgereisd om achter op de koets en in de stallen te helpen bij het vierspanrijden. Nadat ik in 1996 in Renkum kwam wonen heb ik nog twee wat oudere A-Welsh pony’s gehad. Ik reed Renzo en Romeo voor de koets. Renzo is 36 jaar geworden. Ik kan wel zeggen dat ik verslingerd ben aan de paardensport. Ik ben trots op onze vereniging waarbij heel veel jonge ruiters voor het leven worden besmet met het paardenvirus. Als ik het had geweten was ik ook veel eerder met de paardensport begonnen.

Barbara van Brakel 
Mijn naam is Barbara van Brakel en ik ben al vele jaren actief binnen de evenementencommissie.  Samen met onze dochter Sanna ben ik bijna dagelijks op de manege te vinden. Sanna rijdt op onze leasepony Chica, ik heb eenmaal per week privéles en rij dan meestal op Nouveau. Toen mijn dochter ruim 7 jaar geleden begon met rijden was ik heel erg bang voor pony’s en paarden maar ik heb stap voor stap deze angst overwonnen en rij nu zelf. Onze leasepony Chica heeft daar een grote bijdrage aangeleverd en een van de leukste paarden van Stal Poderoso ook. Hij mag dan groot en sterk zijn, hij heeft een heel klein en ondeugend hartje. Mijn eerste les heb ik op Gregor mogen rijden, een stevig paard dat wel het een en ander gewend was en nu rij ik op Nouveau. Rustig en stabiel, soms niet vooruit te branden maar voor mij een uitdaging. We voelen ons thuis bij de Fruithof en de Hofruiters, we houden van gezelligheid en de omgang met de paarden. Dat probeer ik ook over te brengen tijdens alle evenementen die wij organiseren, het welzijn van de pony’s&paarden gecombineerd met plezier voor de ruiter&dier. Samenwerken vind ik erg belangrijk. Samenwerken met de Fruithof, instructie, ruiters en hun ouders of verzorgers.Binnen het nieuwe bestuur ben ik het aanspreekpunt voor de instructie en uiteraard blijf ik ook nog een tijdje betrokken bij de evenementencommissie.
Mocht u of jullie vragen hebben?
Stel ze gerust, geen vraag te gek of er is een antwoord!

Irma Fonteijn-Pak
Jullie kennen mij van de Evenementen Commissie, maar waarschijnlijk ook van mijn dochter Denise en onze grote vriend Zidane die zij 3 dagen per week leaset. Begin jaren 80 verhuisde ik met mijn ouders, broer en zussen vanuit Den Haag naar het Gelderse Renkum. Een hele verandering, maar 1 van de voordelen was wel dat er aan de andere kant van de Rijn Manege de Fruithof te vinden was. Niet zozeer voor mezelf (ik was meer van het dansen…), maar wel voor mijn zus, die een enorme paardenliefhebster was. Vele jaren hielp ik haar met poetsen, was er altijd te vinden als supporter tijdens wedstrijden en heb veel gezellige barmomenten meegemaakt met Piet van den Hof. In 2001 kwam ik na jaren weer terug op de manege, met dochter Denise (toentertijd nog een smurf van 6 jaar….). Het was een gevoel van thuiskomen!Zo’n 8 jaar geleden durfde ik de uitdaging aan om zelf op het paard te klimmen, eerder nooit echt behoefte aan gehad. Een tijd lang superfijn les gehad van Roos, leerde de basis van het paardrijden van haar. Maar helaas schrok mijn lieveling Doniek op een avond ergens van en lag ik met mijn neus in het zand… Na een operatie leek het mij voor iedereen beter dat ik met de beide benen op de grond bleef staan en het paardrijden aan anderen over zou laten. Enkele maanden daarna werd ik door de vereniging gevraagd om deel te worden van de Evenementen Commissie, en ik zei volmondig ja!
Na jaren lid van de EC te zijn geweest, kan ik zeggen dat dit team sterk is geworden door samenwerking, open communicatie, creativiteit en enthousiasme.
Sinds april 2016 heb ik binnen het bestuur van de Hofruiters de functie wedstrijdcoördinator aangenomen en zal deze vol energie en enthousiasme vervullen, met als doel om de recreatie- en wedstrijdruiter centraal te laten staan.

Liza Hamstra